Handleiding starterskit


Bedankt voor je aankoop! Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom hieronder een filmpje, vervolgens leggen we de basis van onderwets scheren onder het filmpje nog eens stap voor stap uit.

 

 

1. Laat je scheerkwast even weken in warm water zodat de haren nat worden.

Maak terwijl je gezicht nat met warm water, leg een hete handdoek op je gezicht of neem een douche.

2. Schroef je Safety Razor open en plaats er voorzichtig een mesje (blade) naar keuze in. Let op, dit zijn "Double Edge Blades", dus scherp aan beide kanten. Neem een blade enkel aan de zijkant vast.

Monteer in je Safety Razor en schroef terug dicht.

3. Intussen is je borstel genoeg geweekt en kun je beginnen met het maken van de scheerzeep. Haal je borstel uit het water en laat even uitlekken.

Er zijn twee manieren om scheerzeep te maken. Dit kan rechtstreeks op het gezicht of in een kommetje. Als je niet vertrouwd bent met het maken van scheerzepen raden we aan omeen kommetje te gebruiken. Je neemt een kleine hoeveelheid scheerzeep ter grootte van een knikker op de borstel en je maakt stevige ronddraaiende bewegingen. Op die manier krijg je zeer snel een mooie hoeveelheid schuim. Naargelang de gewenste consistentie kun je enkele druppels water toevoegen.

We raden zeker aan om niet teveel water ineens toe te voegen. Een dikkere consistentie geeft betere bescherming dan een luchtigere consistentie.

 

4. Nu ben je klaar om je gezicht in te zepen. Eerst zeep je je gezicht goed in door met een ronddraaiende beweging alle haartjes te bedekken onder een laag schuim.

Het scheren kan beginnen! Je houdt je Safety Razor in een hoek van n 30° tot 45° graden en scheert best in een hoek van 30° tot 45° in kleine strookjes met de haargroeirichting mee.. Je kunt hiervoor beide kanten van het de razor gebruiken. In tegenstelling tot wat je gewoon bent met een cartridge razor hoef je niet te trekken of kracht uit te oefenen. Het mes is scherp genoeg zodat het gewicht van de Safety Razor volstaat.

Indien je volledige gezicht een eerste maal geschoren is, neem je opnieuw je scheerborstel en zeep je opnieuw in. Nu scheer je nogmaals maar tegen de haargroeirichting in om een perfect glad resultaat te verkrijgen.

5. Laat je gezicht herstellen en eventuele wondjes stelpen met aluin. Hou de aluin even onder koud water en wrijf er zacht me over je pas geschoren gezicht. Dit kan even prikken op plaatsen waar je een wondje hebt, maar dat is volkomen normaal.

Eventueel kun je nog een after shave gebruiken.

 


Terug naar boven