Onze missie


Old Fashioned - Tijdloos ritueel op het scherp van de snee

Traditioneel scheren is volop trending. Logisch ook: anno vandaag gaan we steeds meer op zoek naar authenticiteit. We maken koffie met zelf geselecteerde bonen. Dansen op swing uit de jaren 30 en kiezen onze kleren in vintage shops. En we willen ons ouderwets scheren zoals grootvader destijds met open mes of safety razor: als een ritueel, niet als mechanisme.

Die traditionele scheertechniek heeft ook niets dan voordelen: wet shaving,  zoals het ook wordt genoemd, is veel efficiënter, goedkoper en milieuvriendelijker dan scheren met kleine en veel te dure cartridgemesjes. Bovendien is het goed voor de huid en – toch niet onbelangrijk – oogt de handeling veel mannelijker. Meteen ook de reden waarom onze webshop Old Fashioned volop inzet op authentieke luxe scheerartikelen als scheermessen en -zepen. Om voor jezelf te kopen, of als uniek cadeau voor echte mannen.

Zeg nu zelf: waarom zou u werken met de klassieke plastic scheermesjes, die u jaarlijks honderden euro’s kosten omdat ze om de haverklap vervangen moeten worden? En die uw huid hoe dan ook beschadigen en/of irriteren? Nee, dan klinkt het alternatief – klassiek scheren met razor blade en shaving cream – gewoon logisch. Zeker als u weet dat het op jaarbasis vier tot vijf keer goedkoper is dan werken met plastic mesjes. En dat het een perfect veilige techniek is: het mes waarmee u te werk gaat heet niet voor niets safety razor.

Old Fashioned wil authentieke scheertechnieken centraal stellen. In ere herstellen. Als ambachtelijk luxeproduct presenteren. Daarom maakt onze webshop werk van een kwalitatief hoogstaand aanbod luxe scheerbenodigdheden als schuimen, zepen, messen, aftershave, baardolie.. enzovoort. Kortom, alles voor een écht unieke scheersensatie. Terug naar boven